Фото: соцмережі

Поблизу окупованого Криму стався землетрус: хто міг відчути поштовхи

У неділю вранці, 1 вересня, поблизу тимчасово окупованого Росією Криму стався землетрус. Поштовхи не становили загрози для українського населення.

Про це повідомив Головний центр спеціального контролю.

У Центрі зазначили, що 1 вересня о 05:50:56 було зареєстровано землетрус поблизу півострова Крим. 

"Джерело землетрусу розташоване у східній частині Чорного моря, 20 кілометрів на південний схід від узбережжя півострова Крим, на глибині шість кілометрів. Землетрус не становить загрози для населення України", — повідомила прес-служба відомства.

У неділю вранці 1 вересня поблизу Кримського півострова стався землетрус

Скріншот з сайту Головний центр спеціального контролю

Як зазначають фахівці, магнітуда коливання землетрусу була 3,5 бала за шкалою Ріхтера.

"Спеціалісти класифікували землетрус як ледве відчутний. Коливання можуть відчути тільки окремі люди, які перебувають у спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах", — додали у Головному центрі спеціального контролю.

Раніше повідомлялось, що на Полтавщині за останні 14 років сталося 15 землетрусів. Причин сейсмічної активності в регіоні може бути кілька, зокрема й через розлом по лінії Перещепине — Карлівка — Зачепилівка.

Ще 20 квітня поблизу Коломиї Івано-Франківської області зафіксували землетрус магнітудою 1,4 бала.

Нагадаємо, 18 лютого у Тернопільській області стався землетрус. Його магнітуда сягала 2,6 бала. Підземні поштових були зафіксовані об 11:07 на глибині п'ять кілометрів.

Варто зазначити, що це не перший землетрус, який зафіксували в Україні у лютому. Так, 6 лютого було зафіксовано землетрус в Івано-Франківській області. Його магнітуда — 2,6 бала за шкалою Ріхтера. Трясло на глибині чотири кілометри. Джерело землетрусу було розташоване за 12 кілометрів на схід від Яремче Івано-Франківської області. 

Також 1 березня в Полтавській області стався землетрус. Спеціалісти визначили його магнітуду — 3,6 за шкалою Ріхтера.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.09.2024 10:41