Фото: Офіс президента

В Україні цього тижня відбудеться саміт Кримської платформи: Зеленський назвав дату

Цього тижня в Україні відбудеться саміт Кримської платформи. Його проведуть вже за декілька днів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення.

"Провів сьогодні кілька нарад із нашою командою міжнародників. Готуємо саміт Кримської платформи на 11 вересня", — сказав Зеленський.

Крім цього, як зауважив очільник держави, команда першої леді Олени Зеленської готує Саміт перших леді та джентльменів, який теж відбудеться цього тижня.

"Готуємо нові перемовини з партнерами заради більшої сили для України, заради більших можливостей для нашого суспільства й заради наближення справедливого миру. Пам’ятаємо ключову мету – мир для України, для всієї України, для всіх наших людей", — сказав глава держави.

Засідання Ставки 

Президент Володимир Зеленський 9 вересня провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Головні питання — енергетика, ситуація на фронті та результати "Рамштайну".

"Щодо енергетики: є чіткі терміни та вимоги по кожному обʼєкту, по фізичному захисту й по прикриттю з повітря. Потрібен абсолютно такий же чіткий підхід до реалізації всіх необхідних заходів. Відповідальність за це виключно персональна — і за будівництво захисту, і за роботу ППО", — зазначив глава держави.

На засіданні була заслухана детальна доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського — передусім про донецькі напрямки.

"Дякую всім нашим підрозділам на фронті, які забезпечують повне виконання завдань та дійсно стійко відбивають російські штурми і відновлюють наші позиції. Це важливо. Так само важливо знищувати якомога більше сил окупанта. Покровський напрямок, Курахівський — саме там російська армія повинна втратити якнайбільше боєздатності", — наголосив президент.

До того ж Сирський доповів і щодо оборони на Харківщині та операцію ЗСУ в Курській області Росії.

Також на Ставці доповідав і міністр оборони Рустем Умєров. Він розповів про результати "Рамштайну-24" та його перемовин із партнерами.

"Всі досягнуті домовленості мають бути реалізовані максимально швидко. Те, що потрібно у вересні, має бути поставлено у наші війська саме у вересні. Те, про що ми домовилися на інші місяці, теж має бути вчасно. Від якості логістики в постачанні та виконання всіх обіцянок партнерами прямо залежить перебіг війни", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна має намір провести другу зустріч Глобального саміту миру до кінця 2024 року та планує запросити на нього Російську Федерацію. При цьому Кремль не зацікавлений у проведенні мирних зустрічей, про що неодноразово наголошувало російське керівництво.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.09.2024 20:42