Фото: соцмережі

В Україні масштабна повітряна тривога: військові повідомляють про пуски ракет

У середу, 26 липня, на значній території України оголосили повітряну тривогу. Військові повідомляють про пуски ракет зі східного напрямку. Громадянам потрібно негайно пройти в укриття цивільного захисту.

Масштабна повітряна тривога: що відомо


14:06. Повітряні сили наголошують на ракетній небезпеці на Вінниччині й закликають мешканців пройти в укриття.


14:02. У мережі інформують про вибухи на Житомирщині. Офіційних даних поки що немає.


13:55. Ракетна небезпека для північних регіонів, повідомляють у Повітряних силах.


13:47. Військові попередили про ракетну небезпеку для західних регіонів.


13:41. Група ворожих Ту-95мс 12 літаків вилетіла з аеродрому "Оленья", Мурманської області РФ. Орієнтовний час виходу на пускові рубежі — 17:00, повідомляють Повітряні сили.


Карта повітряних тривог 26 липня

Мапа з сайту alerts.in.ua

Військові закликають громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, залишатися в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші та не знімати й не викладати в мережу роботу ППОВони пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, вночі 25 липня російські загарбники атакували Черкаську область дронами-камікадзе типу "Шахед". В регіоні зафіксували влучання. Зокрема, два дрони поцілили в поля, ще один — у порожній сільськогосподарський ангар.

Також вночі 25 липня російські окупанти атакували столицю України ударними дронами-камікадзе "Шахед"Повітряна тривога у Києві тривала три години. Це вже шоста атака дронів на Київ за цей місяць. Силами та засобами ППО усі повітряні цілі були знищені ще на підльоті до столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2023 13:59