В Україні може з'явитися передовий центр запровадження інновацій в оборонній промисловості

09 ЖОВТНЯ 2017 13:21

Як повідомляє TrueUA з посиланням на КМУ, в Україні може з’явитися інноваційний центр для запровадження передових технологій в оборонній промисловості. Можливості його створення обговорили Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та радник Генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» з питань довгострокового розвитку, колишній керівник американського агентства передових оборонних дослідницьких проектів DARPA Ентоні Тетер.  

Новий центр під назвою GARDA базуватиметься  на моделі DARPA та повинен стати майданчиком, який об’єднає розробників, стартапи, інвестиційні фонди і військових.  

Перспективна модель GARDA, розроблена групою радників, була презентована ще у грудні 2016 року, однак для впровадження проекту потрібна професійна експертиза, ресурси та серйозна політична підтримка на рівні Уряду. Ентоні

Тетер зазначив, що для запуску проекту мають бути визначені його виконавці, а також закладені кошти на реалізацію.   

«Ця ініціатива пов’язана з євроатлантичним курсом України  і може стати дуже успішною. Об'єднавши передову наукову думку, інвестиції, механізми обміну та захист технологій, ми будемо ближче до спільноти НАТО, яка працює на подібних принципах. Я сподіваюсь, що ваш великий досвід у цій галузі допоможе «Укроборонпрому» і далі  розвивати напрямки, яких Україна потребує в реформуванні оборонної промисловості, в тому числі шляхом посилення науково-виробничого потенціалу, ідей та, зокрема, практичних рішень», - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з Е.Тетером.  

Ентоні Тетер вважає, що Україна має великий потенціал для запровадження інновацій. «Україна – неймовірна країна для розробки передових технологій, і цьому є безліч доказів», - зазначив він.

 

Суспільство, 09.10.2017 13:21