Фото: Pexels

В Україні оголошували масштабну повітряну тривогу: чому лунали сирени

У неділю вдень, 14 січня, по всій Україні оголошували повітряну тривогу. Військові попереджали про загрозу застосування гіперзвукової ракети "Кинджал".

За даними Повітряних сил Збройних сил України, існувала небезпека для усіх регіонів країни.

"Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Моздок (Північна Осетія)", — йшлося у повідомленні військових

Станом на 12:35 мапа тривог мала такий вигляд:

Мапа: alerts.in.ua

Оновлено. О 12:57 Повітряні сили повідомили, що небезпека минула. У областях оголосили відбій повітряної тривоги.

Варто відзначити, що у неділю у Києві та більшості областей вже оголошували повітряну тривогу. Військові попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння.

Масований обстріл 13 січня

У ніч та вранці у суботу росіяни влаштували масовану атаку по Україні. Вночі ворог випустив "шахеди", а вранці — різні типи ракет. Вибухи вночі лунали у столиці, а вранці — у Дніпрі, Івано-Франківській області, Чернігові, Кропивницькому тощо. Усього рашисти застосували 40 засобів повітряного нападу.

Силам ППО вдалося збити сім крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Понад 20 усіх перелічених засобів повітряного нападу, які не потрапили в статистику збитих, не досягли своїх цілей, внаслідок активної протидії засобами радіоелектронної боротьби. 

Внаслідок масованого обстрілу у Дніпрі були зафіксовані "прильоти", обійшлося без жертв. У Чернігові внаслідок збиття ворожих цілей постраждав приватний сектор. Було пошкоджено 23 приватні будинки, багатоповерхівку та чотири магазини.

Нагадаємо, Росія ввечері 13 січня збільшила кількість військових кораблів у Чорному морі. Серед них є один ракетоносій. Фрегат "адмірал Макаров", споряджений вісьмома "Калібрами", виведений на бойове чергування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.01.2024 12:43