Фото: Pixabay

В Україні заборонили рекламу електронних сигарет та продаж цигарок з арома-добавками: що робитимуть із залишками

В Україні більше не можна рекламувати та виготовляти електронні сигарети та рідини до них з ароматичними та смаковими добавками. 11 липня почав діяти відповідний закон, який також забороняє продаж цигарок з арома-добавками. Однак продавцям дозволили упродовж року розпродати залишки цих товарів.

Про це інформують у прес-службі Міністерства охорони здоровʼя.

"Набувають чинності зміни до законодавства, які забороняють рекламу електронних пристроїв для куріння та продаж е-сигарет і рідин до них з ароматичними та смаковими добавками", — йдеться у повідомленні.

заборона електронних сигарет

Інфографіка МОЗ

Йдеться про такі товари:

  • тютюнові вироби з ароматичними добавками (це енергетичні добавки, вітаміни, кофеїн, таурин; добавки, які роблять викиди диму кольоровими), які могли вводити споживачів в оману щодо наслідків вживання тютюну;
  • сигарети та тютюн для самокруток (зокрема, фільтр, папір, капсула яких містить тютюн або нікотин, або смако-ароматичні добавки);
  • рідин з нікотином чи без, які містять смако-ароматичні добавки (зокрема, зі смаком фруктів, ментолу чи кофеїну).

Водночас продавцям нагадують про те, що продаж електронних сигарет та їм подібних особам, які не досягли 18-річного віку, карається штрафом у розмірі 1020 гривень, а у разі повторного порушення — 10 200 гривень.

Нагадаємо, у Держпродспоживслужбі у червні повідомляли про заборону використання пристроїв для нагріву тютюну у громадських місцях за аналогією зі звичайними цигарками. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.07.2023 16:37