Фото: Міністерство охорони здоров'я

Допомагає, коли час є критичним фактором: в Україні почали застосовувати штучний інтелект у медицині

В Україні стартував пілотний проект з використання штучного інтелекту в медицині. Першим містом, де його застосовують, стала Одеса. Йдеться про проект з телемедицини BrainScan.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Ця система працює на базі штучного інтелекту і значно пришвидшує процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку, коли час є критичним фактором. Зокрема, пояснюють у МОН, нейромережа аналізує зображення компʼютерної томографії в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни.

"Вже протягом п'яти хвилин після обробки знімка програмою лікар може ухвалити рішення про подальше лікування. Це пришвидшує процес в кілька разів!" — заявляють у відомстві.

У Міністерстві охорони здоров'я додають, що використання штучного інтелекту для аналізу КТ-знімків головного мозку в рамках проекту показало хороші результати. Зокрема, одеський досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів відтепер використовується і в прифронтовому Краматорську на Донеччині.

Нагадаємо, раніше штучний інтелект спрогнозував майбутнє, яке чекає на людство у 2123 році. Так, є велика ймовірність, що за цей час звичні речі зміняться до невпізнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 18.09.2023 04:45