Фото: Pixabay

Побачене інтригує: штучний інтелект спрогнозував, яким буде світ у 2123 році (фото)

Люди все частіше вдаються до прогнозування майбутнього за допомогою штучного інтелекту. Враховуючи стрімкий розвиток цифрових технологій та інформаційного суспільства, можна лише уявити, яким буде світ через, наприклад, 10, 50 й навіть 100 років. А ось штучний інтелект спрогнозував майбутнє, яке на нас чекає у 2123 році. Так, є велика ймовірність, що за цей час звичні речі зміняться до невпізнання.

Про це повідомляє BuzzFeed.

Яким буде світ у 2123 році

Штучний інтелект прогнозує, що смартфони матимуть таку ж форму, як і зараз, однак стануть прозорими.

телефон майбутнього

Фото: BuzzFeed

А ось салони літаків матимуть вигляд кімнат, як у футуристичних фільмах. Навіть величезні горщики з рослинами милуватимуть очі пасажирів.

літак майбутнього

Фото: BuzzFeed

Холодильники, ймовірно, будуть значно більшими, ніж сьогодні. Всередині них з'явиться вільне місце для різної їжі.

холодильник майбутнього

Фото: BuzzFeed

За 100 наступних років зміниться навіть туалет — унітаз буде більше схожим на спорткар.

унітаз майбутнього

Фото: BuzzFeed

Автобуси та інший громадський транспорт не займатимуть половину вулиці — вони будуть компактнішими, а навколо, ймовірно, з'явиться корисний простір для пішоходів.

громадський транспорт майбутнього

Фото: BuzzFeed

Для тих, хто не хоче ділити транспорт з рештою, штучний інтелект показав і авто майбутнього — воно має максимально футуристичний вигляд і натякає на можливості дуже швидкого пересування.

авто майбутнього

Фото: BuzzFeed

Телевізор, як і смартфон, стане, ймовірно, частково прозорим. А форма його залишиться незмінною.

телевізор майбутнього

Фото: BuzzFeed

І, нарешті, ось, який вигляд матиме Нью-Йорк у 2123 році, з Емпайр-Стейт-Білдінг на задньому плані й літаючими капсулами над головою.

Нью-Йорк майбутнього

Фото: BuzzFeed

Нагадаємо, раніше президент компанії Microsoft Бред Сміт назвав найбільшою проблемою штучного інтелекту глибинні фейки. На його думку, вони викликають найбільше занепокоєння у цих технологіях. Він також поділився думками щодо розв'язання питання, як найкраще регулювати штучний інтелект. Бред Сміт закликав вжити заходів, щоб переконатися, чи люди знають, коли фотографія чи відео справжні, а коли створені штучним інтелектом, потенційно для підлих цілей.

Відомо, що команда NASA активно застосовує моделі штучного інтелекту для збору даних про сонячну бурю, аби розробити систему раннього попередження, яка, на думку вчених, може сповістити планету приблизно за 30 хвилин до того, як потенційно руйнівна сонячна буря накриє її.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 21.07.2023 05:16