Фото: Pixabay

В Україні продовжують зростати ціни на популярний овоч з борщового набору: з чим це пов'язано

В Україні вже кілька днів поспіль продовжують підвищуватися ціни на моркву — значне зростання на цей вид овочу зафіксували ще на початку поточного місяця. При цьому активні темпи торгівлі в останні два тижні тільки зміцнювали раніше встановлені позитивні цінові тенденції в даному сегменті ринку.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit

"На сьогодні українські виробники вже відвантажують якісну моркву в діапазоні 11-15 гривень за кілограм, а це в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого звітного тижня. Однак, при цьому, галузеві експерти підкреслюють, що тенденція зростання цін відзначається виключно в сегменті моркви високої якості, яку закуповують для подальшого зберігання", — кажуть експерти.

За словами учасників ринку, головним драйвером цінового зростання в сегменті моркви став підвищений попит на цю продукцію напередодні новорічних свят. Оптові компанії та роздрібні мережі формують запаси цих коренеплодів і готові переглядати закупівельні ціни в бік підвищення, але тільки виключно для продукції високої якості.

Крім цього, зазначається, що, попри чергове подорожчання моркви, на сьогодні цей вид продукції на українському ринку пропонується до продажу в середньому на 25% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

"При цьому, аналітики проекту EastFruit не виключають подальшого зростання цін у сегменті якісної моркви й найближчим часом. У своїх прогнозах експерти спиралися на поступове зменшення обсягів саме якісної моркви в сховищах у місцевих виробників", — наголошують експерти.

Нагадаємо, раніше TrueUA розповідав, як зміняться ціни на продукти, комунальні послуги та пальне, а також до чого варто готуватися українцям найближчими місяцями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.12.2023 05:27