Фото: Pixabay

В Україні стрімко дешевшає популярний овоч: скільки зберігатиметься ця тенденція

Ціни на моркву в Україні опустилися до небувало низького рівня, через це фермери б'ють на сполох. Вони змушені знижувати вартість цього овоча, оскільки середні сорти продукції не підлягають тривалому зберіганню.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

"Наразі торговельно-закупівельна діяльність на ринку моркви залишається малоактивною, тоді як фермерам необхідно продати досить великі обсяги цієї продукції середніх сортів, що не підлягає тривалому зберіганню. У ситуації, що склалася, виробники змушені й далі знижувати ціни на моркву. Так, наразі вони пропонують до продажу цей коренеплід по 7-12 грн/кг ($0,19-0,33/кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня", — вказують фахівці.

За словами самих виробників, останні кілька тижнів на ринку моркви зберігається надлишок продукції. Продажі цього коренеплоду сьогодні ведуться від випадку до випадку і виключно невеликими партіями. Крім того, покупці нерідко наполягають на зниженні цін, посилаючись на велику кількість пропозиції моркви на ринку.

В EastFruit зауважують, що морква в Україні вже коштує в середньому на 40% дешевше, ніж на початку осені 2022 року. При цьому фермери поки що не очікують поліпшення ситуації, оскільки пропозиція моркви на ринку сьогодні надлишкова, а розвантажити ринок поки що не вдається, зважаючи на невисокі темпи реалізації цієї продукції.

Нагадаємо, інвестиційний банкір Сергій Фурса повідомляв, що найближчим часом відбудеться підвищення вартості продуктів та інших товарів. Причина — зростання цін на пальне. Проте він зазначив, що зараз немає жодних передумов, щоб долар зріс до кінця року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.09.2023 03:11