Фото: novynarnia.com

В Україні розширять мережу військово-лікарських комісій: у Міноборони назвали причину

В Україні розширять мережу військово-лікарських комісій. Цей план заходів забезпечить військовослужбовців належним та швидким сервісом і зменшить навантаження на заклади охорони здоров’я.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

За даними відомства, у суботу, 24 червня, уряд затвердив план заходів з оптимізації процесів військово-лікарської експертизи на 2023 рік. 

Запрацює автоматизація перебігу проходження ВЛК, з’явиться інтеграція медичних процесів між військовими та цивільними компонентами. Серед інших завдань плану — викорінення надмірної бюрократії та забезпечення військовослужбовців соціальними гарантіями.

"Цим рішенням ми впроваджуємо ефективні процеси, які здатні забезпечити якісне проходження ВЛК в умовах воєнного стану. Буде розширена мережа військово-лікарських комісій, впроваджені цифрові інструменти, обладнані приміщення до вимог людей з обмеженими можливостями. Будуть проведені інформаційні кампанії, щоби кожен військовослужбовець чітко знав свої права під час проходження військово-лікарської комісії, лікування чи реабілітації", — повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

У міністерстві також наголосили, що для реалізації цих завдань активно співпрацюють підрозділи Збройних Сил України, Міністерство оборони України, Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство у справах ветеранів України, Міністерство цифрової трансформації України та громадськості.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що електронну чергу мають запустити в усіх військових медичних закладах, де створені військово-лікарські комісії.

Варто відзначити, що 2 травня народні депутати підтримали низку важливих законопроектів, які стосуються спрощення роботи військово-лікарських комісій. У квітні Кабінет міністрів змінив порядок для роботодавців бронювання військовозобов’язаних. Нові правила діятимуть на час воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2023 14:41