Фото: vsim.ua

В Україні стартувала основна сесія НМТ: що варто знати

У понеділок, 5 червня, розпочалася основна сесія національного мультипредметного тесту. Вона триватиме протягом червня в Україні та в 47 містах 30 інших країн. 

Про це повідомили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Зазначається, що тестування відбуватиметься у дві зміни: перша — з 10:00, друга — з 15:00 за київським часом у всіх країнах, окрім США та Канади. В усіх містах США та Канади НМТ розпочинатимуть о 18:00 за Києвом, тобто о 08:00 у Сакраменто, о 09:00 в Едмонтоні, о 10:00 у Х’юстоні, об 11:00 у Детройті, Нью-Йорку та Торонто, о 12:00 у Монктоні. 

"Допуск до тимчасових екзаменаційних центрів розпочнуть за 30 хв і припинять за 10 хв до початку тестування", — наголошують в УЦОЯО.

Для допуску до ТЕЦ потрібно пред’явити:

  • сертифікат учасника НМТ;
  • оригінал  документа, що посвідчує особу/його цифровий аналог в додатку "Дія";
  • роздруковане запрошення (рекомендовано). 

Також важливо взяти із собою ручку і за бажанням пляшку питної води. Паперові чернетки будуть надані кожному учаснику чи учасниці в аудиторії тестування.

"Учасник, який брав участь в основній сесії НМТ, але не зміг розпочати або завершити роботу над тестом, також може подати заяву щодо участі в НМТ під час додаткових сесій у день проведення НМТ через відповідального за ТЕЦ або протягом трьох робочих днів із дня проведення тестування", — додали в Центрі оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, у разі повітряної тривоги всіх учасників національного мультипредметного тесту повідомлять про загрозу та відведуть до укриття. Час, відведений на проходження тесту, зупиниться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.06.2023 10:38