Фото: osvitanova.com

Абітурієнтам пояснили, як повітряна тривога вплине на проведення НМТ

У разі повітряної тривоги всіх учасників національного мультипредметного тесту повідомлять про загрозу та відведуть до укриття. Час, відведений на проходження тесту, зупиниться.

Про це повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

За її словами, якщо тривога триватиме довше однієї години, то відповідальний за тимчасовий екзаменаційний центр може ухвалити рішення не продовжувати НМТ.

"Виключенням є екзаменаційні центри, у яких НМТ проводять в одну зміну, але за умови, що повітряна тривога тривала не більше двох — двох з половиною годин", — пояснила Гришина.

Якщо ж тестування через тривогу таки буде завершено, учасників буде повідомлено про можливість участі в тестуванні під час додаткових сесій.

"Учасники мають написати заяву щодо надання можливості пройти НМТ під час додаткової сесії й надати її відповідальному працівнику екзаменаційного центру", — додала посадовиця.

Нагадаємо, через війну в Україні у 2023 році випускники замість ЗНО складатимуть національне мультипредметне тестування. Скласти тестування можна і за кордоном, але у деяких країнах місць залишилося обмаль.

Раніше повідомлялось, що українські абітурієнти, які перебувають за кордоном, також можуть скласти національний мультипредметний тест (НМТ). Тестування можна пройти у 41 місті 24 країн світу.

Додамо, завдання національного мультипредметного тесту, який отримають учасники тестування в різні тестові дні, будуть унікальними. Усі завдання тесту відповідатимуть вимогам програм ЗНО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.05.2023 12:57