Фото: osvitanova.com

Завдання національного мультипредметного тесту будуть унікальними: до чого готуватися абітурієнтам

Завдання національного мультипредметного тесту, який отримають учасники тестування в різні тестові дні, будуть унікальними. Усі завдання тесту відповідатимуть вимогам програм ЗНО.

Про це розповіла директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, пише Освіта.ua.

За словами керівника, фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували для бази тестових завдань достатню кількість унікальних завдань.

"УЦОЯО розробив достатню кількість унікальних форм для кожної зміни національного мультипредметного тесту", — сказала Вакуленко.

Водночас усі завдання національного мультипредметного тесту відповідатимуть вимогам програм ЗНО, що затверджені Міністерством освіти та науки.

Варто відзначити, що основна сесія тестування відбудеться в період з 5 до 23 червня. Запрошення на тестування учасники НМТ отримають 25–26 травня.

Нагадаємо, через війну в Україні у 2023 році випускники замість ЗНО складатимуть національне мультипредметне тестування. Скласти тестування можна і за кордоном, але у деяких країнах місць залишилося обмаль.

Раніше повідомлялось, що українські абітурієнти, які перебувають за кордоном, також можуть скласти національний мультипредметний тест (НМТ). Тестування можна пройти у 41 місті 24 країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.05.2023 11:05