Фото: Рixabay

В Україні стрімко дорожчають популярні овочі: з чим це пов'язано

В Україні минулого тижня здорожчала низка овочів. Збільшення цін спостерігалося переважно на капусту, картоплю та моркву.

Про це повідомив аналітичний портал EastFruit.

Так, підвищення попиту на тлі скорочення пропозиції призвело до зростання цін на капусту. Вартість цього овоча зросла до 8-12 гривень за кілограм, що в середньому на 17% дорожче, ніж кілька тижнів тому.

Вкотре подорожчали картопля й морква. Причиною збільшення попиту на цю продукцію виробники називають активізацію закупівельної діяльності з боку великих оптових компаній і роздрібних мереж напередодні Нового року, а також завершення реалізації коренеплоду з необладнаних сховищ. Наразі відвантаження моркви з місцевих господарств здійснюються по 10-14 гривень за кілограм, що в середньому на 20% дорожче, ніж кількома тижнями раніше.

Дорожче, ніж тижнем раніше, продавалася теплична продукція. Зростання цін також торкнулося цвітної капусти та броколі. Подорожчав часник, і деякі позиції в сегменті зелені. Виняток становила лише зелена цибуля, що подешевшала.

Нагадаємо, раніше TrueUA розповідав, як зміняться ціни на продукти, комунальні послуги та пальне, а також до чого варто готуватися українцям найближчими місяцями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.12.2023 04:30