Фото: Pixabay

В Україні суттєво здешевшав популярний овоч

В Україні суттєво здешевшала молода білокачанна капуста. Ціни впали на 82%, порівняно з аналогічним періодом торік.

Про це повідомляє EastFruit.

Цього тижня на українському ринку зберігається тенденція до зниження цін на цей овоч. Зазначається, що основною причиною зниження вартості капусти є сезонне збільшення пропозиції овочу нового врожаю на ринку, а також досить невисокий попит на цю продукцію. Наразі капуста врожаю 2024 року коштує в межах від шести до 10 гривень за кілограм, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. 

"Також фермери змушені активно знижувати ціни на капусту нового врожаю через надмірну пропозицію на ринку, адже більшість українських господарств уже розпочали масові відвантаження ранньої капусти. До того ж спад цін посилюють досить низькі темпи збуту цієї продукції. Гуртові компанії та роздрібні мережі вважають за краще вести закупівлі невеликими партіями з огляду на короткий термін реалізації цього овочу", — йдеться в повідомленні

Варто наголосити, що наразі ціна на ранню капусту в Україні вже в середньому на 82% нижча, ніж в аналогічний період минулого року. Водночас фахівці не виключають, що тенденція до зниження цін на цей овоч збережеться й надалі.

Нагадаємо, раніше аналітики сайту East Fruit повідомляли, що в Україні значно знизилися ціни на полуницю. При цьому середня вартість ягоди на 40% менша, ніж у травні торік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 29.05.2024 09:23