Фото: Pixabay

В Україні значно зросли ціни на торішню картоплю: скільки зараз коштує овоч

В Україні порівняно із минулим роком значно подорожчала торішня картопля. Ціни зросли втричі.

Про це повідомляє EastFruit.

За інформацією фахівців, наразі виробники відвантажують картоплю врожаю 2023 року по 15-22 грн/кг. Остаточна вартість залежить від якості, сорту та обсягу партії. Такі ціни в середньому на 27% більші, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Як наголосили оператори ринку, підвищувати ціни на картоплю фермерам вдається шляхом сезонного скорочення пропозиції в умовах стабільного попиту

"Також варто зазначити, що оптові компанії нерідко скаржаться на брак якісної картоплі у виробників, що не дає змоги їм сформувати достатню кількість партій для закупівлі", — йдеться у повідомленні.

Отож на сьогодні торішня картопля в Україні коштує в середньому вже в 3,4 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Водночас фахівці прогнозують, що тенденція щодо подорожчання даного овочу збережеться і надалі, адже відсоток некондиційної картоплі цього року досить високий, а запаси в господарствах населення продовжують стрімко скорочуватися.

Нагадаємо, раніше аналітики сайту East Fruit повідомляли, що в Україні значно знизилися ціни на полуницю. При цьому середня вартість ягоди на 40% менша, ніж у травні торік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.05.2024 16:56