Фото: СтратКом ЗСУ

В Україні відзначають День військового капелана: Збройні сили звернулись до духовних отців

В Україні 12 жовтня відзначають День військового капелана на честь Святителя Мартина Милостивого. Збройні сили привітали своїх духовних отців і подякували їм за жертовність та служіння Богу та українському воїнству.

Відповідне звернення з'явилось у Telegram-каналі Центру стратегічних комунікацій Збройних сил України.

У СтратКомі нагадали, що капеланське служіння у Збройних силах розпочалося з 2021 року, але фактично з’явилися ще на початку російського вторгнення в Крим та на Донбас у 2014 році.

"Зараз у війську служать понад 300 священників та богословів від 13 релігійних організацій. На фронті, в тилу чи у шпиталі, вони завжди поруч зі своїми підопічними, щоб помолитись разом, здійснити Таїнство чи просто вислухати людину, якій потрібна порада духівника", — пише прес-служба Страткому.

У відомстві наголосили, що традиційно День військового капелана відзначається 12 жовтня на честь Святителя Мартина Милостивого, єпископа Турського, якого заведено вважати засновником військового капеланства і покровителем військових капеланів.

"Збройні сили України вітають своїх духовних отців і дякують їм за жертовність та служіння Богу та українському воїнству!" — додали у СтратКомі.

Нагадаємо, раніше TrueUA повідомляв, що жовтень дарує для вірян чимало дат для вшанування пам'яті святих угодників Божих. Розпочався цей місяць з великого і дуже шанованого вірянами свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.10.2024 15:54