Фото: "Дніпровська панорама"

Нічого не боявся й робив усе для інших: у ДТП загинув військовий капелан, який їхав на похорон капітана

У дорожньо-транспортній пригоді загинув військовий капелан Марк Купчененко. 27-річний чоловік потрапив в аварію, коли їхав на похорон капітана Збройних сил України.

Як повідомляє "Дніпровська панорама", про загибель капелана ЗСУ стало відомо 21 липня.

Сам Марк Купчененко був родом із Дніпропетровської області. Знайомі його описують як людину, яка ставила цінності країни та Бога вище за свої.

Марк Купчененко

Фото: Facebook Марка Купчененка

"Я дякую Богу за ще один прожитий рік. Цього року ангелам-охоронцям довелося попітніти... Але моя найбільша подяка не за життя, а за ту Мету та Боротьбу, яку мені подарував Господь. Я вірю в Перемогу над злом усередині нас, і навколо нас", — написав Марк у день свого народження.

Волонтерка Наталія Шум розповіла у мережі, що надихалася сильним характером та вірою Марка. Вона наголосила, що хлопець жив Україною та вірою в Бога. 

"Ми познайомилися з Марком у 2022 році. Він нічого не боявся і робив усе для інших. Я допомагала йому та його хлопцям чим могла, він справив на мене велике враження — молодий, розумний та освічений. Це несподівана втрата, дуже болюча новина", — розповіла волонтерка.

Купчененко Марк

Фото: Facebook Марка Купчененка

В одному з нещодавніх відео, які опублікував чоловік на своїй сторінці, він розповідав, як брав участь у розбиранні завалів ресторану у Краматорську, зруйнованому російською ракетою. Купчененко власноруч витягував з-під куп цегли та бетону поранених та тіла вбитих. Водночас його вразило, що за сотню метрів від місця трагедії в іншому закладі люди примудрялися відпочивати і насолоджуватися життям, немов до руїн піцерії, що перетворилася на братську могилу для багатьох людей.

"Я хотів би, щоби кожен з нас усвідомлював, що в нашій країні йде війна. Хочу, щоб кожен з нас усвідомлював, що наша спільна, наша власна відповідальність – подбати, щоб зупинити те зло, яким сьогодні є Росія. Я хочу, щоб кожен навчився співчувати і співпереживати своєму ближньому. Тому, хто поруч. Нехай Бог дасть нам мудрості і сил", — сказав тоді Марк.

Нагадаємо, поблизу Пирятина Полтавської області 4 липня сталася дорожньо-транспортна пригода за участю мікроавтобуса з військовими. Одна людина загинула, ще четверо отримали травми. Обставини аварії з'ясовує Державне бюро розслідувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2023 00:37