Колаж TrueUA

В Україні впали ціни на популярний овоч з борщового набору: на скільки і чому

В Україні молода морква в середньому здешевшала на 26% за тиждень. Це пов'язано зі збільшенням пропозиції цього коренеплоду на ринку.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Вказується, що виробники змушені знижувати ціни на моркву нового врожаю практично щодня, адже спостерігається стрімке збільшення пропозиції.

Так, на сьогодні фермери продають моркву врожаю 2024 року за ціною 28-35 гривень за кілограм. В середньому це на 26% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Основною причиною зниження цін на ці коренеплоди експерти проекту називають сезонне збільшення пропозиції ранньої моркви на тлі доволі стриманого попиту в цьому сегменті.

Варто зазначити, що наразі ціна на моркву нового врожаю року на українському ринку вже в середньому на 48% нижча, ніж наприкінці червня минулого року. Водночас фермери зазначають, що в міру зростання пропозиції цього овоча на ринку, попит скорочуватиметься й надалі, що змушує фермерів уже зараз замислюватися про подальше зниження цін у цьому сегменті.

Нагадаємо, раніше EastFruit повідомляв, що ціни на тепличні томати в Україні залишаються на рекордно високому рівні. Це пов'язано із тим, що після повномасштабного вторгнення Росії частка імпортних тепличних овочів на українському ринку по певних продуктах значно зросла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.06.2024 17:39