Фото: Всеукраїнський центр реабілітації та здоров'я

Влада збільшила розмір компенсації вартості протезів

Міністерство соціальної політики збільшило для людей з інвалідністю розмір компенсації за протези та інші засоби реабілітації на 27,5%. Для військовослужбовців цей відсоток збільшили втричі.

Про це повідомляють у прес-службі Мінсоцполітики.

Зауважимо, що кожен громадянин України має право на безоплатне забезпечення допоміжними засобами реабілітації. Держава сплачує вартість протеза в межах визначених граничних цін та забезпечує безоплатне обслуговування виробу протягом терміну його експлуатації.

"Для забезпечення громадян якісними засобами реабілітації, зокрема протезами, Мінсоцполітики збільшило всі граничні ціни на засоби реабілітації для людей з інвалідністю на 27,5%. Встановлення якісних протезних виробів прямо впливає на швидкість і повноту відновлення функціональності людини та її повернення до активного життя", — заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Водночас для військовослужбовців передбачили можливість забезпечення протезними виробами втричі дорожчими за вже підвищені граничні ціни.

"Для учасників бойових дій з-поміж військовослужбовців та інших силових відомств ми забезпечуємо можливість забезпечення втричі дорожчими протезами за встановлену граничну вартість — з підвищеною функціональністю, більш надійними складниками, кращих світових виробників", — пояснила міністерка.

Нагадаємо, в Україні 16 лютого стартував спільний проект Міністерства у справах ветеранів України та Червоного Хреста України з підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни. Такі громадяни можуть отримати 16 тисяч гривень допомоги, подавши відповідну заявку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.03.2023 11:06