Фото: Pixabay

В "Укргідрометцентрі" розповіли, якою буде погода у другій половині березня

В Україні протягом останніх тижнів спостерігається дуже динамічна зміна погоди. Вже в другій половині березня переважатиме стійка погода без суттєвих опадів. 

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"Такі динамічні зміни синоптичних процесів і є прямою характеристикою березня — перехідного сезону і саме перехідного місяця. Днями на Київщині було яскраве проходження вторинного атмосферного фронту, коли було яскраве сонце, потім на кілька хвилин налетів сніговий заряд, а потім знову визирнуло сонце. Такі погодні умови характеризують весняну погоду: мінливу, динамічну, з поривами вітру, коли відбувається глобальна перебудова синоптичних процесів з зимових на весняні", — пояснила синоптикиня. 

За її словами, вже другій декаді березня погода буде переважно без опадів. Активних атмосферних циклонів та фронтів до 20-х чисел не очікується. Проте є ймовірність сильних вітрів. 

"Метеорологічна весна характеризується середньою добовою температурою кілька днів поспіль вище 0°C. Тенденція наближається до того, що скоро буде переважати плюсова температура, але зараз маємо вночі стабільно невеликий мінус практично по всій території України. Але метеорологічна весна може наступити з дня на день", — сказала Наталія Птуха.

Нагадаємо, 14 березня погода в Україні буде сухою, проте вітряною. Повітря місцями прогріється до +18.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.03.2023 12:11