Фото: facebook.com/vereshchuk.iryna

В уряді розповіли, як українці можуть виїхати з тимчасово окупованого Криму

Українці, які перебувають на території окупованого Криму, можуть виїхати з півострова через треті країни або гуманітарний коридор. В Україні вони можуть отримати допомогу.

Про це повідомляє віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

"Я звертаюся і настійно рекомендую виїжджати з Криму через треті країни. У нас є гуманітарний коридор Колотилівка-Покровка і люди ним користуються. Навіть якщо документів немає, навіть якщо немає паспорта, виїхати теж можна, Україна впускає своїх громадян. І скористайтеся цією можливістю зараз, щоб потім не було складно", — сказала вона.

Допомога кримчанам

Верещук додала, що громадяни, які виїжджають з півострова через треті країни в Україну, зможуть отримати допомогу як внутрішньо переміщені особи: щомісячні виплати від держави та міжнародних партнерів, харчування та проживання в місцях компактного поселення.

"Також те, що наші громадяни часто просять, це придбання квитків, наприклад, до Києва чи Харкова. У нашому випадку до Києва щодня курсує безкоштовний евакуаційний потяг із Сум", — сказала вона.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що "бавовна" на військових об'єктах росіян в Криму, відбуватиметься й надалі, адже Україні необхідно знищувати ворога та його логістику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 20:11