Фото: Вікіпедія

В Успенському соборі Києво-Печерської лаври пройшло перше богослужіння ПЦУ

У п'ятницю, 7 квітня, відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці. З нагоди свята Православна церква України провела літургію в Києво-Печерській лаврі.

На літургії прийшло багато вірян. 

Свято Благовіщення 

Благовіщення Пресвятої Богородиці — одне з 12 головних свят у православному календарі. Благовіщення означає "блага" або "добра" звістка. У цей день Діві Марії явився Архангел Гавриїл і сповістив Їй про прийдешнє народження Ісуса Христа — Сина Божого і Спасителя світу.

У народному розумінні Благовіщення знаменує початок справжньої весни і настання повноцінного тепла. Часто з саме цієї дати сіяли овочі на городі і збирали березовий сік.

На Благовіщення прийнято ходити до церкви і святити там сіль. Вважається, що освячена на Благовіщення сіль володіє чудодійними властивостями і може зцілити будь-яку хворобу. Витрачали таку сіль дуже економно.

Також на Благовіщення зцілюючими і очисними властивостями володіє вогонь. У це свято вважається доброю прикметою спалити в багатті старі і зламані речі, або кинути в багаття предмет одягу хворої людини, щоб вона швидше одужала.

Нагадаємо, у Вербну неділю настоятель Православної Церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить Божественну літургію на території Києво-Печерської лаври. Зокрема, богослужіння відбудеться в Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.04.2023 12:16