В Японії тестують безтілесні автобуси для літніх людей у сільській місцевості

13 ВЕРЕСНЯ 2017 15:47

Японія, як і інші країни першого ешелону, жваво цікавиться безпілотним транспортом. Проте якщо більшість компаній намагаються створити машини і автобуси без водіїв для великих міст, то в Японії автономні автобуси-шатли тестують на периферії – в невеликому японському місті Нишиката. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Technot.

Причина цього проста – в Японії багато людей похилого віку, які живуть у невеликих поселеннях. За останні 4 роки кількість людей похилого віку саме в Нишикате зросла на 25%, а загальне населення скоротилося на 4,5%. На них і орієнтована новинка.

Як повідомляється, вже до 2020 року Японія може почати надавати послуги безпілотних автобусів для віддалених громад і поселень. Також інтерес японців пояснюється браком водіїв та таксистів на цих напрямках.

Розробкою автобусів Robot Shuttle займається компанія DeNA Co. Поки що шестимісний автобус курсує між Нишикатой і муніципальним медичним центром. Як наголошується, новинка поки що їздить з малою швидкістю не більше 10 км/год, хоча деякі з учасників випробування хотіли, щоб швидкість була вище.

Технології, 13.09.2017 15:47