Вашингтон готовий заблокувати інвестиції Китаю в американські компанії

25 ЧЕРВНЯ 2018 12:45

Міністерство фінансів США розробляє норми, які заблокують Китаю можливість покупки американських компаній, що займаються «промислово важливими технологіями». Про це в неділю, 24 червня, повідомила газета The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на джерела.

Обмеження можуть торкнутися компаній, в яких Китай володіє не менше ніж 25-відсотковою часткою. Розробка норм ще не закінчена і у представників індустрії буде можливість висловитися, перш ніж нововведення набудуть чинності. Офіційно про нові заходи може бути оголошено в кінці червня.

Нові правила, за даними WSJ, покликані розширити контроль над експортом, зупинити передачу значущих технологій в Китай і запобігти просуванню Пекіна в реалізації стратегії «Made in China 2025». Її мета - зробити Китай глобальним лідером в десяти технологічних областях.

Президент США Дональд Трамп раніше схвалив загороджувальні мита в 25 відсотків на продукцію з Китаю на загальну суму в 50 млрд доларів.

Мита почнуть діяти з 6 липня. Тоді Пекін заявив про введення 25-процентних мит на 659 найменувань товарів з США, які також вступлять в силу 6 липня.

Економіка, 25.06.2018 12:45