Вчені перетворили попкорн на екологічний матеріал для будівництва

24 ЛИСТОПАДА 2021 10:13

Вчені з університету Геттінгена перетворили попкорн на екологічний матеріал для будівництва. Для розробки фахівці використовували повітряну кукурудзу, адже вона здатна добре стримувати тепло. Про це повідомляється у телеграм-каналі незалежного  українського журналу з питань безпеки «Журнал F+S»,  інформує TrueUA.

Зазначається, що багато будівельних матеріалів для утеплення будівель виготовляються з мінеральних волокон та пластмас. Виробництва з їхнього виготовлення завдають величезного удару на екологію нашої планети. Під час виробництва будматеріалів відбуваються викиди вуглекислого газу в атмосферу. Також такі продукти важко утилізувати, оскільки вони розкладаються століттями.

Як повідомляють вчені, кукурудза - це гарная альтернативая пластмасових матеріалів. Попкорн може стати природною сировиною для утеплення, адже має всі необхідні характеристики:

  • легка переробка;
  • водостійкість;
  • теплоізоляція;
  • вогнестійкість.

Дошки, виготовлені із попкорну, успішно пройшли дослідження. Голова дослідницької групи Аліреза Харізіпур повідомив: «Новий процес пресування попкорну, що ґрунтується на технології пластмасової промисловості, дозволяє економічно ефективно виробляти ізоляційні плити в промислових масштабах. Це може гарантувати, що природні ізоляційні матеріали більше не будуть нішевими».

Технології, 24.11.2021 10:13