Вчені з'ясували справжню особистість «Джека-Різника»

18 БЕРЕЗНЯ 2019 13:51

Дослідники з Ліверпульського університету імені Джона Мурса стверджують, що розкрили особистість Джека-різника, вони навели докази що маніяком був душевнохворий польський емігрант Аарон Космински.

Вчені провели ДНК аналіз крові вбивці, що збереглася на єдиному фізичному доказі вбивств відомого маніяка, шовковій хустці однієї з жертв і порівняли результати з узятими у живих нащадків Космінських фрагментами ДНК.

Генетична експертиза також показує, що у вбивці були каштанове волосся і карі очі, що узгоджується з показаннями свідків.

«Ми вперше описуємо систематичний молекулярний аналіз єдиного збереженого фізичного доказу, пов'язаного з вбивствами Джека-різника», - передає The Lad Bible коментар дослідників.

Про Аарона Космінського відомо небагато, в 1881 році він переїхав з Польщі до Великобританії, рятуючись від єврейських погромів. Після серії вбивств його затримали як підозрюваного, але його упізнав свідок, який згодом відмовився давати свідчення з релігійних міркувань, згодом справу було закрито.

Прізвисько Джек-різник вперше з'явилося в листі, який потрапив в лондонське агентство новин нібито від імені вбивці.

З початку XX століття історія вбивці з Уайтчепел була розказана в десятках фільмів і літературних творів, а таємниця його імені встигла стати однією з великих загадок Британії, до недавнього часу.

Суспільство, 18.03.2019 13:51