Фото: росЗМІ

"Вдалося знайти слабке місце": військовий розкрив тактику рашистів на Покровському напрямку

Війська країни-агресорки продовжують тиснути на Покровському напрямку. Ворог намагається просунутися вперед та відтіснити Збройні сили України із займаних позицій.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив боєць 68-ї окремої єгерської бригади Олександр із позивним "Рено".

Він розповів, що на сьогодні російські загарбники на Покровському напрямку застосовують таку ж тактику, за якою просувалися і в Очеретиному. Зокрема, противник намагається пройти вздовж залізниці, адже вона має укриття з обох боків.

Як пояснив військовослужбовець, захоплення населених пунктів Прогрес і Вовче стався лише через те, що російським окупантам вдалося просунутися саме вздовж залізниці, адже поблизу неї є широка посадка у 100 метрів, яка дозволяє накопичувати піхоту та намагатися штурмувати позиції Сил оборони. За такою ж тактикою ворог намагається воювати і на Покровському напрямку.

"На жаль, ситуація там зараз досить напружена і, якщо в полі нам вдається їх стримувати та відходити лише після того, як зруйновано всі укріплення вщент, то тут окупантам вдалося знайти певне слабке місце і вони ним користуються", — заявив Олександр "Рено".

Натомість, як запевнив український боєць, просування окупантів до траси Покровськ-Костянтинівка, яка може мати критичне значення для ЗСУ, не створить великої проблеми для Сил оборони. Наразі ця дорога перекрита в плані вогневого впливу ворога.

"Але мережа доріг дозволяє спокійно об'їжджати все це. Є достатня кількість маршрутів, які дозволяють забезпечувати наші війська", — підсумував Олександр "Рено".

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, протягом минулої доби на Покровському напрямку нашими захисниками відбито 48 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Веселе, Сергіївка, Желанне, Яснобродівка, Воздвиженка, Іванівка, Тимофіївка та Калинове, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. 

Додамо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що війська країни-агресорки навряд чи зможуть провести масштабний наступ на фронті в Україні цього літа, адже їм бракує для цього сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2024 10:56