Фото: сайт президента України

"Вдячний партнерам за виконання домовленостей": Зеленський анонсував нові рішення для посилення ППО

У вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський подякував західним партнерам за виконання домовленостей щодо протиповітряної оборони (ППО). Гарант заявив, що Patriot від Німеччини уже в Україні.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

"Передусім я хочу подякувати нашим партнерам за виконання домовленостей щодо ППО. Ми ставили собі завдання вдвічі збільшити силу нашого повітряного щита, і сьогодні початок цього. Я дякую Німеччині за Patriot, який уже в Україні. Сильна новина", — — заявив лідер української держави.

Також президент подякував США, які також беруть активну участь в посиленні українського ППО та допомагають боротися з ворогом.

"І ще одна сильна новина: дякую Сполученим Штатам за ще один крок для зміцнення нашої ППО, наших Patriot. Працюємо далі, і будуть обовʼязково нові рішення. Українці вже довели, що немає таких російських ракет, які ми не могли б збити. І максимум робимо, щоб російський терор програв", — заявив гарант.

У відеозверненні Зеленський поінформував, що 5 липня провів нараду щодо ракетної програми України.

"Я вдячний кожному й кожній, хто працює заради неї та наближає абсолютно справедливу нашу здатність дійсно відчутно відповідати Росії на цю агресію. Це питання глобальної стабільності та безпеки — щоб кожен у Кремлі знав, що безкарними вони не залишаться", — наголосив він.

Нагадаємо, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен нещодавно заявив, що найближчим часом можуть з'явитись новини щодо надання Україні систем протиповітряної оборони. Це може статись під час саміту Північноатлантичного альянсу, який пройде у Вашингтоні з 9 по 11 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2024 19:59