Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента України

"Ми працюємо над цим": Блінкен зробив заяву щодо передачі систем ППО Україні

Найближчим часом можуть з'явитись новини щодо надання Україні систем протиповітряної оборони. Це може статись під час саміту Північноатлантичного альянсу, який пройде у Вашингтоні з 9 по 11 липня.

Таку заяву зробив державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен, пише "Голос Америки".

Посадовець зазначив, що успіх для Києва — це можливість "стояти на власних ногах" у військовій, економічній та демократичній сфері. Він додав, що наразі одна зі складових для українського успіху — це сильна система ППО. За його словами, така Україна стане "найсильнішою відповіддю" російському диктатору Володимиру Путіну.

Блінкен наголосив, що українська економіка має надзвичайний потенціал за умови, що в неї будуть інвестувати. Для розкриття цього потенціалу, треба забезпечити протиповітряну оборону, яка захищатиме території країни.

"Ми працюємо над цим. Я думаю, буде більше новин про це найближчими тижнями, напередодні саміту НАТО наступного тижня", — додав посадовець.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що США й Ізраїль ведуть переговори щодо посилення протиповітряної оборони України. Йдеться про можливу передачу Києву восьми систем Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2024 04:27