Фото: depositphotos.com

Вели Telegram-канали про вручення повісток: двом адміністраторам з Черкащини оголошено вирок

Суд оголосив вирок двом адміністраторам Telegram-каналів про роздачу повісток. Зловмисники отримали п'ять років позбавлення волі з іспитовим терміном.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкащини.

Зазначається, що прокурор у суді довів, що вказані особи створили та адміністрували декілька тематичних груп Інтернет-додатку Telegram. 

"У цих групах обвинувачені розповсюджували інформацію, спрямовану на ухилення громадянами України від мобілізації в умовах воєнного стану, зокрема поширювали повідомлення щодо місць роздачі повісток працівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки", — йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що чоловіки визнали свою провину в суді та запевнили про недопущення в майбутньому протиправної поведінки, спрямованої на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України.

Вироком суду обвинувачених засуджено до п'яти років позбавлення волі з одночасним встановленням іспитового строку.

Нагадаємо, в Україні продовжили загальну мобілізацію, тож до середини листопада триватиме призов до лав Збройних сил. Наразі українській армії потрібні чоловіки із бойовим досвідом, а також фахівці певних спеціальностей. Раніше ми розповідали, кого можуть призвати до лав ЗСУ у серпні 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.08.2023 12:47