Фото: chas.news

Велика Британія вперше з 2016 року запустить ядерну ракету, — The Telegraph

Велика Британія вперше за вісім років проведе випробувальний запуск ядерної ракети. Подія має відбутися 4 лютого.

Про це повідомляє The Telegraph.

Зазначається, що випробування будуть проведені, коли HMS Vanguard, 16 000-тонний підводний човен Trident, прибуде в Атлантику.

Випробування, у якому буде використано фіктивну ядерну боєголовку, проведуть 4 лютого приблизно в 90 кілометрів від східного узбережжя Флориди з радіусом дії 5900 кілометрів. 

"Попри те, що такі випробування плануються заздалегідь і не є прямою відповіддю на геополітичну діяльність, вони відбуваються на тлі загострення кризи в Червоному морі", — наголосили у виданні.

Востаннє Британія випробовувала ядерну зброю у 2016 році. Тоді ракета Trident II D5 відхилилася від курсу під час випробувань біля узбережжя Флориди.

Зауважимо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати планують розмістити ядерну зброю у Великій Британії вперше за 15 років. США вивели ядерні ракети з Великої Британії у 2008 році, вважаючи, що загроза холодної війни з боку Москви зменшилася. Повернення американської зброї до Великої Британії є частиною загальнонатовської програми розвитку та модернізації ядерних об'єктів у відповідь на збільшену напруженість у відносинах з Кремлем після вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Нагадаємо, 2 лютого Північна Корея запустила декілька крилатих ракет в море біля свого західного узбережжя.

Перед цим, КНДР вже здійснювала запуск кількох крилатих ракет у напрямку Жовтого моря. Зокрема, вранці 24 січня, Північна Корея вкотре випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря. Запуск крилатих ракет відбувся через кілька днів після того, як Пхеньян заявив, що випробував підземний ядерний ударний безпілотник.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 02.02.2024 14:24