Фото: European Council

"Велика сімка" нагадала, яких кроків чекає від України для інвестицій у відбудову

Посли країн "Групи семи" (G7) оприлюднили детальні кроки та реформи, яких очікують від України у підготовці до повоєнної відбудови країни та приходу західних інвестицій.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Так, у спільному Twitter посли G7 розповіли, що зустрічалися з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Вони говорили про подальші кроки після Конференції щодо відбудови України.

"Прозорість та підзвітність є вирішальними для того, щоб залучити приватний сектор до відновлення та реконструкції", — наголосили посли.

Вони зазначили, що для цього від України очікують низку кроків в антикорупційній сфері. Зокрема: своєчасного призначення нового керівника НАЗК, відновлення системи декларування активів та фінансового звітування політичних партій, посилення антикорупційних установ, зокрема САП та АРМА.

"Також закликаємо ухвалити закони, які забезпечать сильний і незалежний Антимонопольний комітет та покращать корпоративне управління підприємств у державній власності згідно зі стандартами ОЕСР", — додали посли.

До того ж вони зазначили, що поділяють думку про необхідність починати підготовку до конференції  щодо відбудови України на 2024 рік у Німеччині.

Нагадаємо, раніше країни "Великої сімки" запевнили, що продовжать допомагати Україні. У підтримці запевнили міністри фінансів членів G7, які мали зустріч напередодні фінансових зборів "Великої двадцятки" у місті Гандінагар в Індії.

Зазначимо, про фінансову підтримку Україні від "Групи семи" йшлось також під час саміту НАТО, який відбувся у Вільнюсі 11-12 липня. Тоді було погоджено декларацію про гарантії безпеки для України. У документі йдеться про довгострокову підтримку безпеки та економічної сфери для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 16:58