Верховна Рада спростила надання громадянства України захисникам-іноземцям

15 ГРУДНЯ 2021 10:16

14 грудня, під час чергового засідання Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому урядовий законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України» (№5630).

Як повідомляється на сайті КМУ, «За» проголосували 285 народних депутатів.

Ухвалений проект закону спрямований на реалізацію Указу Президента України від 13 серпня 2019 року № 594/2019 «Питання спрощення набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали (беруть) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони України, та громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання».

«Сьогодні український Парламент зробив велику справу для захисників України – добровольців, які є іноземцями та особами без громадянства. Відтепер вони зможуть за спрощеною процедурою отримати паспорт громадянина України і отримати відповідні соціальні гарантії та можливості. Свого часу ці мужні люди стали на захист територіальної цілісності й недоторканності України, а тепер держава віддячує їм за цей безцінний внесок. Це справедливе рішення і яскравий приклад нової державної ветеранської політики в Україні! Дякую Президенту України, Уряду та Парламенту за спільну роботу у ветеранських напрямках», - зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Фото з відкритих джерел.

Суспільство, 15.12.2021 10:16