Фото: Івано-Франківська ОВА

Вибух на нафтопроводі під Франківськом: екологи повідомили про вражаюче забруднення річки

На Прикарпатті концентрація нафтопродуктів у річці Стримба у майже 26 разів перевищує гігієнічні нормативи. Це стало наслідком вибуху на нафтопроводі.

Про це пишуть на Facebok-сторінці Дністровського басейнового управління водних ресурсів.

Зазначається, що у лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР дослідили пробу води з річки Стриба.

"Встановлено, що концентрація нафтопродуктів у пробі води дорівнює 7,7 мг/дм³, що у 25,7 раза вище від гігієнічних нормативів якості водних обʼєктів для задоволення питних, господарсько-побутових потреб населення та у 154 рази перевищує гранично прийнятні концентрації для води рибогосподарських водойм", — пише прес-служба.

Вибух на нафтопроводі під Івано-Франківськом

30 вересня о 17:00 стався вибух на нафтопроводі в селі Стримба під Івано-Франківськом. У результаті загоряння нафтопродуктів вогонь розповсюдився на приватний будинок. Причини трагедії — встановлюються. Постраждали дев'ятеро людей. Двоє дітей та троє дорослих потрапили до лікарні у критичному стані.

Зазначимо, у соцмережах публікували вражаючі кадри пожежі після вибуху.

Нагадаємо, 25 вересня у Карпатах у відпочинковому комплексі в одному із сіл Верховинського району розгорілась пожежа. Рятувальники її успішно ліквідували. Зазначається, що площа пожежі складала орієнтовно 750 квадратних метрів. Будівля санаторію дерев’яна, що сприяло швидкому розповсюдженню вогню.

За даними ДСНС, у відпочинковому комплексі проживали 148 дітей з вихователями та 20 осіб персоналу. Працівники комплексу вивели усіх дітей з будівлі. Дітей та вихователів направлено на поселення до іншого санаторію, куди також поїхав психолог ДСНС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 01.10.2023 15:16