Від авіаударів у провінції Дейр-ез-Зор загинули більше ніж 28 цивільних

13 ВЕРЕСНЯ 2017 11:05

Бомбардування 12 вересня здійснювали як російська авіація, так і літаки міжнародної коаліції. За останні три дні внаслідок бомбардувань російської авіації загинули 69 цивільних, повідомляює TrueUA з посиланням на Al Arabiya.  

Внаслідок авіаударів у провінції Дейр-ез-Зор на сході Сирії у вівторок, 12 вересня, загинули більше 28 цивільних осіб. Про це повідомили у Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, який базується у Лондоні.   

За даними спостерігачів, бомбардування здійснювали як російська авіація, так і літаки міжнародної коаліції, яка бере участь в операції проти терористичного угруповання «Ісламська держава» (ІД).  

На ІД у провінції Дейр-ез-Зор, яка межує з Іраком, одночасно ведуть наступ з двох боків - операції проти ісламістів тут проводять сирійські війська за підтримки Росії, а також альянс курдських та арабських сил за підтримки міжнародної коаліції на чолі зі Сполученими Штатами Америки.  

У центрі моніторингу також повідомили, що починаючи з неділі, внаслідок авіаударів російської авіації в провінції Дейр-ез-Зор загинули 69 осіб.   

Спостерігачі кажуть про загиблих цивільних, які, зокрема, перетинали річку Євфрат на човнах. Тим часом сирійське державне телебачення повідомляє, що бойовики ІД намагаються втекти з міста Дейр-ез-Зор.

 

Світ, 13.09.2017 11:05