Від Ситника вимагають покинути посаду директора НАБУ

27 ЖОВТНЯ 2020 12:51

У Окружному адмінсуді столиці, вирішили, що директор НАБУ Артем Ситник має передати свої повноваження одному із своїх заступників, для виконання рішення Конституційного суду. Встановлено термін - 1 місяць.

 

Згідно з повідомленням пресслужби, у ОАСК розглядали позов колишнього співробітника НАБУ Олександра Карєєва. Останній  у судовому порядку хотів поновитися на посаді, і відповідно до повідомлення "обґрунтовані підстави подати заяву про встановлення способу та порядку виконання судового рішення, оскільки прийняття наказу про поновлення на посаді на підставі рішення суду особою яка не має відповідних повноважень, на думку позивача, не призведе до поновлення його прав".

 

Відтак, під час розгляду позову суддя ОАСК виявив "невиконання" рішення Конституційного Суду. У цій інстанції визнали наказ про призначення Ситника на посаду неконституційним.

 

В окружному суді встановили, що рішення КСУ не виконується більше місяця. Тож судом винесено окремі ухвали і направлено їх до ДБР, кожному із заступників Ситника, Кабінету міністрів, РНБО та до Мін'юсту. 

 

У Державному бюро розслідувань мають порушити кримінальні справи за ст. 109 (захоплення влади), ч.4 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч.1 та 2 статті 353 ККУ (самовільне присвоєння владних повноважень).

 

У НАБУ вже заявили, що оскаржуватимуть винесене рішення, і назвали його "заангажованим та абсурдним у правовому сенсі". У відомстві кажуть: вердикт щодо Ситника винесли через викриття суддів ОАСК на масштабних зловживаннях. 

 

У антикорупційному бюро стверджують: звільнити тамтешнього директора можна лише на підставі закону «Про Національне антикорупційне бюро». Нині Артем Ситник продовжує виконувати посадові обов‘язки.

Події, 27.10.2020 12:51