Фото: "АрміяInform"

Відновлення авіасполучення в Україні: Ігнат пояснив, чи можливо це у найближчому майбутньому

У найближчому майбутньому відновлення авіасполучення в Україні є небезпечним. Домовлятися з Росією про припинення обстрілів буде неможливо, до того ж всі аеродроми в Україні є оперативними.

Про це повідомив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Коментуючи можливість відновлення авіаперельотів для цивільних в Україні, як про це заявляла днями авіакомпанія Ryanair, Ігнат зазначив, що, на жаль, долітає усюди, тому в будь-якій точці країни можуть з'явитись ракети чи ворожі дрони. До того ж він нагадав, що гіперзвукова ракета "Кинджал" летить дуже швидко.

"Думаю, це дійсно приємно, що навіть попри таку ситуацію є бажаючі прийти на український авіаційний ринок. Ми велика держава, нам потрібне авіаційне сполучення не лише з іншими країнами, але й усередині країни", — сказав він.

Ігнат також наголосив й на питанні страхування літаків та пасажирів, особливо у країні, яка воює. Військовий вважає, що сподіватися на відновлення цивільної авіації до завершення бойових дій навряд чи можна.

"У нас дуже велика територія, ракети летять звідусіль і різних типів, противник потужний, має технологічну зброю. Звісно, дуже хочеться, щоб запрацювала авіація, але у нас перекритий повітряний простір над Україною, і думаю, ще не скоро його відкриють", — додав речник.

Нагадаємо, 20 липня в Україні з візитом перебувала делегація у складі керівників найбільшого в Європі лоукостера Ryanair. Вона проводила перемовини з керівництвом міжнародного аеропорту "Бориспіль" щодо відновлення авіаперевезень після перемоги України. Тоді ж стало відомо, що наприкінці 2023 року в Україні можуть частково відновити польоти цивільної авіації. Вже зараз Україна переймає досвід від ізраїльських експертів щодо безпеки в умовах потенційних російських атак.

Водночас у квітні в "Украерорусі" повідомляли, що повітряний простір буде відкрито одразу після завершення воєнних дій та перемоги України. Тим часом Європейська організація безпеки повітряної навігації спрогнозувала, що обмеження на польоти цивільної авіації у повітряному просторі України, Росії, Білорусі та Молдови можуть зберегтися до 2029 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.07.2023 11:41