Фото: timesofisrael.com

Відповідав за атаки на американські бази: США ліквідували командира "Хезболли" в Іраку

У результаті удару збройних сил США по Багдаду 7 лютого було вбито командира "Катаїб Хезболла". Він відповідав за атаки на американські війська.

Про це повідомило Центральне командування збройних сил США (CENTCOM).

Згідно з наявною інформацією, сили американські сили в середу ввечері завдали одностороннього удару по Іраку у відповідь на напади на військовослужбовців США, в результаті якого було вбито командира "Катаїб Хезболла". Він відповідав за безпосереднє планування та участь у нападах на американські війська в регіоні.

"Наразі немає жодних ознак супутньої шкоди або жертв серед цивільного населення. Сполучені Штати продовжуватимуть вживати необхідних заходів для захисту нашого народу.  Ми без вагань притягнемо до відповідальності всіх, хто загрожує безпеці наших сил", — йдеться у повідомленні CENTCOM.

Нагадаємо, 28 січня американську військову базу в Йорданії атакували дрони. Тоді троє військових загинули, ще десятки — отримали поранення. Після цього Джо Байден заявив, що Іран несе відповідальність за атаку, оскільки військові вдарили іранською зброєю. Лідер США додав, що вже вирішив, як відповісти на такий теракт.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки почали завдавати авіаударів по території Сирії та Іраку. У п'ятницю, 2 лютого, вони атакували райони Аль-Хайдарія та Аль-Шиблі в сирійському місті Аль-Маядіні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.02.2024 08:50