Бомбардувальник B-1 Lancer (ілюстративне фото). Джерело: mil.in.ua

США почали бити по об'єктах у Сирії та Іраку: уражено більш ніж 85 цілей

Сполучені Штати Америки почали завдавати авіаударів по території Сирії та Іраку. У п'ятницю, 2 лютого, вони атакували райони Аль-Хайдарія та Аль-Шиблі в сирійському місті Аль-Маядіні.

Про це інформують ABC News, а також Al Arabiya у Twitter. Атака стала відповіддю на удар дрона по базі американців в Йорданії 28 січня, внаслідок чого загинули американські військовослужбовці.

За даними Telegram-каналу Ateo Breaking, удар було здійснено й по території Іраку. За допомогою кількох літаків, включно з бомбардувальниками, уражено було більш ніж 85 цілей, по яких випустили понад 125 високоточних боєприпасів. Під удар потрапили командні центри, розвідцентри, логістичні об'єкти, ракетні установки, склади дронів. Відомо про вибух на складі боєприпасів в місті Аль-Каїм.

удари США по Сирії та Іраку

Фото: AlArabiya / Twitter

Президент США Джо Байден підтвердив, що ударів по об'єктах в Іраку та Сирії, які Іран використовує для нападу на американські війська, було завдано за його наказом. Він наголосив, що дії у відповідь на атаку на базу в Йорданії продовжаться

"Наша відповідь почалася сьогодні. Вона триватиме у будь-який час і в будь-якому місці на наш вибір", — сказав президент США.

Очільник Ради з національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що внаслідок авіаударів США постраждали три об'єкти в Іраку і чотири в Сирії.

Нагадаємо, 28 січня американську військову базу в Йорданії атакували дрони. Тоді троє військових загинули, ще десятки — отримали поранення. Після цього Джо Байден заявив, що Іран несе відповідальність за атаку, оскільки військові вдарили іранською зброєю. Лідер США додав, що вже вирішив, як відповісти на такий теракт.

2 лютого видання The Wall Street Journal повідомило, що США завдадуть ударів по об'єктах Ірану в Сирії та Іраку 3-4 лютого. Ввечері у п'ятницю стало відомо, що іранські об'єкти в Сирії атакували з повітря американські сили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.02.2024 02:10