Фото ілюстративне, Джерело: Boeing Co

Авіабаза США в Іраку була атакована десятком ракет: повідомляють про поранених

Американська авіабаза Айн-аль-Асад в Іраку зазнала потужного ракетного обстрілу. Внаслідок атаки було поранено кілька військовослужбовців США.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на заяви посадовців США.

За словами американського представника, авіабаза, яку використовують коаліційні сили на чолі з США, була атакована щонайменше десятком ракет. Американські військові отримали незначні поранення, також серйозно постраждав один співробітник сил безпеки Іраку.

За даними видання, ракетна атака відбулася після того, як, за повідомленнями іранських ЗМІ, внаслідок можливого удару з боку Ізраїлю загинув керівник розвідки Ірану в Сирії, а також троє інших військових посадовців.

Раніше повідомлялось, що корпус вартових ісламської революції Ірану ввечері 15 січня завдав низки ракетних ударів по столиці Курдистан в Іраку Ербіль. Атаку було здійснено по восьми об'єктах неподалік консульства Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, 25 грудня армія США вдарила по об'єктах угруповання руху "Катаїб Хезболла". Ця атака стала відповіддю на удар безпілотником американською базою в Іраку. Тоді один американський військовослужбовець опинився у критичному стані та двоє інших було поранено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.01.2024 21:55