Фото: Офіс генпрокурора

У Києві викрили групу осіб, яка штампувала фальшиві свідоцтва про реєстрацію автомобілів

Працівники Офісу генерального прокурора оголосили підозру групі осіб, яка виготовляла фальшиві документи, що видають підрозділи Міністерства внутрішніх справ України.

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Правоохоронці встановили, що мешканці Києва, Київщини та Хмельниччини виготовляли фальшиві документи, які видаються підрозділами МВС України. Зокрема — свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Клієнтів фігуранти підшуковували через соцмережі.

Злочинці працювали лише за повною передоплатою від 10 до 15 тисяч гривень. Фальшиві документи вони відправляли поштою, а отриманий прибуток ділили між собою.

Працівники поліції провели у підозрюваних 18 санкціонованих обшуків у кількох областях України. Вилучено підроблені документи, гроші, штампи та печатки, мобільні телефони, чорнові записи.

"Експертиза документів, придбаних під час оперативної закупки, підтвердила факт підробки. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Готується вручення підозри іншим спільникам", — додали в Офісі генпрокурора.

Фото: Офіс генпрокурора

Нагадаємо, що на Одещині судитимуть горе-правоохоронця, який налагодив схему заробітку на фігурантах кримінальних проваджень. За даними слідства, правоохоронець сприяв укладенню угод слідчих з підозрюваними щодо визначення їм покарання у вигляді штрафу замість позбавлення волі. Зокрема, правоохоронець вимагав хабар за таку "угоду" з жителя Одещини, який підозрювався у незаконному вирощуванні та розповсюдженні наркотиків і повинен був отримати реальний термін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.07.2023 14:59