Фото: ДБР

Викинув хабар через вікно: на Одещині судитимуть горе-правоохоронця (фото)

Правоохоронець з Одеської області налагодив схему заробітку на фігурантах кримінальних проваджень. Стосовно нього вже завершили досудове розслідування й обвинувальний акт направили до суду.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, правоохоронець сприяв укладенню угод слідчих з підозрюваними щодо визначення їм покарання у вигляді штрафу замість позбавлення волі. Зокрема, правоохоронець вимагав хабар за таку "угоду" з жителя Одещини, який підозрювався у незаконному вирощуванні та розповсюдженні наркотиків і повинен був отримати реальний термін.

У квітні 2023 року посадовця затримали під час одержання неправомірної вигоди. Він намагався позбутися грошей, викинувши їх через вікно автівки, коли утікав від правоохоронців.

"Наразі досудове розслідування завершено й правоохоронцю висунуто обвинувачення в одержанні неправомірної вигоди. Обвинувальний акт скерований до суду", — повідомили в ДБР.

Зазначається, що санкція статті передбачає покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, ДБР викрило ще одну групу правоохоронців на Одещині. Вони вимагали гроші у фігурантів кримінальних проваджень за не притягнення їх до кримінальної відповідальності. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.06.2023 13:27