Фото: Нацполіція України

Військкома із Києва підозрюють у корупції: влаштував на роботу близьку особу

Військком Територіального центру комплектування одного із районів Києва отримав протокол про корупцію. Його підозрюють у призначенні на посаду до центру своєї близької особи.

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

"Своїми діями він порушив вимоги статті 28 закону України "Про запобігання корупції" — не вжив заходів щодо недопущення виникнення конфлікту інтересів. Тож стосовно посадовця правоохоронці склали адміністративний протокол за частиною 1 та 2 ст. 172-2 кодексу України про адміністративні правопорушення", — йдеться у повідомленні.

затримання військкома у Києві

Фото: Нацполіція України

У поліції додають, що за такі дії військкому загрожує від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зловживання військкомів

Загалом з початку російського повномасштабного вторгнення до України Державне бюро розслідувань розслідує 112 кримінальних проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. За результатами цієї роботи 15 обвинувальних актів вже направлено до суду. У ДБР зазначають, що мотивами правопорушень посадовців військкоматів стає власна нажива. 

Нагадаємо, ​​минулого тижня президент Володимир Зеленський повідомив нові подробиці про перевірку військкомів. Глава держави провів нараду з очільником Міністерства внутрішніх справ Ігорем Клименком та главою Служби безпеки Василем Малюком. Зеленський наголосив, що у військкоматах мають працювати люди, які "бачили війну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.08.2023 15:41