Фото: Depositphotos

"Військкоми заманювали на семінар, де роздавали повістки": українців попередили про новий фейк у мережі

У проросійських Telegram-каналах шириться фейк, що в Україні організували семінар "Як законно уникнути мобілізації", а насправді на ньому вручали повістки та насильно забирали до військкоматів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Так, згідно з поширеними скріншотами, анонс семінару розмістили на сайті Meetup, однак знайти його там не вдалося. Водночас група Fwdays, яка згадується у дописі пропагандистів — спільнота, що займається організацією семінарів про IT-сферу.

"Жодної згадки про семінар щодо мобілізації немає на сторінках компанії. Окрім цього, фейкороби прокололися на українській мові", — зазначили у ЦНС.

Аналітики вказують, що фейкороби припустилися багатьох помилок, що вказують на машинальний переклад з російської, а також намалювали українську мову інтерфейсу, якої насправді немає на Meetup.

фейк у мережі

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти розповсюджували фейк про "мобілізацію 80% чоловіків в Україні". Зокрема, ворог поширював у месенджерах та чатах повідомлення про "перекриття доріг та вручення повісток усім чоловікам призовного віку". Своєю чергою українські військові заявляли, що РФ проводить інформаційну кампанію для зриву мобілізації в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 03:12