Фото: Генштаб ЗСУ

Військові назвали населений пункт, за який ведуться пекельні бої

Військові розповіли, на яких напрямках фронту українські захисники мають перевагу. Окрім того, що Сили оборони наступають на Мелітопольському і Бердянському напрямках, вони мають перевагу в боях за населений пункт Старомайорське на Донеччині. Він нині перебуває у зоні посиленої уваги.

Про це повідомив речник Об’єднаного прес-центру Сил оборони України Таврійського напрямку Валерій Шершень.

"У зоні посиленої уваги важкі бої за населений пункт Старомайорське на південь від Макарівки по течії річки Мокрі Яли — тут перевага на нашому боці", — сказав він.

За словами Шершеня, Сили оборони закріплюються на нових досягнутих рубежах. А також проводять там аеророзвідку та розміновують місцевість.

Наступ на інших напрямках

Українські військові ведуть наступальні дії й на Бахмутському напрямку. Тут російська армія перекидає резерви, аби стримати просування ЗСУ. Тим часом росіяни сконцентрували максимум своїх сил поблизу Куп'янська, де Сили оборони відбивають їхні атаки.

Водночас російські загарбники мають успіх на Сватівській ділянці фронту. Тут не вщухають запеклі бої. У російських військ зафіксовано успіх на південь від Масютівки. Штурми продовжуються на Новоселівське. 

Складною є ситуація й у Серебрянському лісництві. Окупанти зосереджують резерви біля Торського для подальших штурмових дій.

Нагадаємо, за понеділок, 17 липня, на Таврійському напрямку втрати особового складу російської армії склали 330 осіб, з яких безповоротні втрати становлять 151 особу. Знищено 41 одиницю озброєння та військової техніки противника, а саме: чотири танки, 12 бронемашини, 10 артсистем та мінометів, три РСЗВ. Також українські воїни знищили 14 складів боєприпасів противника. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 12:43