Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Військові показали, як укріплюють держкордон із Росією та Білоруссю (фото, відео)

Протягом останнього тижня вздовж державного кордону продовжувалися роботи щодо інженерного забезпечення та облаштування позицій. Зокрема, йдеться про ділянку кордону із Російською Федерацією та Республікою Білорусь.

Про це повідомили в прес-службі Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Так, протягом тижня вирито понад п’ять тисяч метрів траншей та більше ніж два з половиною кілометри протитанкового рову. За словами командувача Об'єднаних сил Сергія Наєва, у прикордонні тривають планові мінування місцевості.

"Зокрема, використано більше ніж вісім тисяч мін. Облаштовано понад 60 вогневих позицій, 120 укриттів для особового складу, понад 150 укриттів для автомобільної та броньованої техніки", — повідомив генерал-лейтенант Наєв.

Як зазначив командувач, Збройні сили України постійно працюють над збільшенням своїх оборонних спроможностей і цей процес триватиме й надалі.

На кордоні посилюють інженерні споруди
Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Нагадаємо, у підрозділах Північної операційної зони тривають заходи з комплексної підготовки військовослужбовців до ведення бойових дій у різній тактичній обстановці. Сержанти, які повернулися з районів виконання бойових завдань на сході, впроваджують тут набутий досвід. 

Нещодавно Сергій Наєв продемонстрував перші зразки чеських зенітних комплексів Viktor, які вже несуть бойове чергування на півночі України та демонструють відмінні результати зі збиття дронів-камікадзе. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 16.06.2023 14:02