Скріншот з відео

У ЗСУ показали потужну зброю проти "шахедів" (відео)

Перші зразки чеських зенітних комплексів Viktor вже несуть бойове чергування на півночі України та демонструють відмінні результати зі збиття дронів-камікадзе. Ці комплекси прості в обслуговуванні та маневрені

Про це повідомляє у Telegram повідомив командувач Об’єднаних сил — генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Випробування чеських зенітних комплексів Viktor відбулося під час тактико-спеціальних занять на одному з полігонів Північної операційної зони. Їх легко приховати на вогневій позиції, а темп стрільби близько 600 пострілів на хвилину дозволяє надійно вражати повітряні цілі на великих відстанях. У поєднанні з тепловізійним прицілом та коліматорним цілевказівником це дуже потужна зброя проти дронів Shahed.

За словами Наєва, "головним завданням установок Viktor є боротьба з ударними безпілотними літальними апаратами, а також протидія літакам та гелікоптерам на малих висотах. Легкоброньована техніка, польові укріплення ворога та його піхота теж є цілком досяжними цілями для спареного 14,5 мм зенітного кулемета, встановленого на шасі Toyota Land Cruiser 70".

"Це чеська кулеметна установка. Вона постачається нам у межах надання матеріальної технічної допомоги. Чеські озброєння та зброя мають, безумовно, вищу якість виготовлення, а відтак, і кращій функціонал, у порівнянні з радянськими аналогами. Установка досить ергономічна і легко керується під час ведення вогню. Звісно, аби вразити повітряну ціль, необхідно вводити поправки і професійно коригувати вогонь. Тому зараз і відбувається процес всебічної підготовки екіпажів та номерів обслуг цих установок. Командири мають великий бойовий досвід і ретельно готують особовий склад, який невдовзі заступить на бойове чергування з захисту українського повітряного простору", — наголосив генерал-лейтенант.

Нагадаємо, у підрозділах Північної операційної зони тривають заходи з комплексної підготовки військовослужбовців до ведення бойових дій у різній тактичній обстановці. Сержанти, які повернулися з районів виконання бойових завдань на сході, впроваджують тут набутий досвід. 

Київська гідроелектростанція захищена від ворожих ударів з повітря та можливих атак диверсійно-розвідувальних сил ворога. Таку заяву зробив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. Він запевнив, що росіянам не вдасться зашкодити Київській ГЕС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 11.06.2023 11:45