Фото: ілюстративне. Джерело: Національна поліція України

У Києві четверо чоловіків викрали та вбили іноземця заради біткоїнів на декілька мільйонів гривень

У Солом'янському районі Києва четверо чоловіків викрали, пограбували та вбили іноземця. Зловмисники заздалегідь готувалися до злочину, адже знали, що у жертви була криптовалюта на декілька мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, до викрадення 29-річного іноземця причетні четверо чоловіків віком від 24 до 29 років, яких затримали у результаті проведення спецоперації.

Повідомлення про викрадення людини надійшло до столичних правоохоронців близько опівночі. Місцеві мешканці почули крики та побачили, як декілька невідомих б’ють та силоміць садять до автомобіля чоловіка.

"Негайно у Києві та Київській області було введено спеціальну поліцейську операцію з пошуку та затримання викрадачів", — зазначили у поліції.

За даними правоохоронців, зловмисники вистежили місце проживання жертви та силою заштовхали іноземця у своє авто. Після цього вивезли чоловіка в закинуту будівлю на території Київської області. Там вони силою змусили перерахувати біткоїни на їхній криптогаманець. Далі чоловіки перевели криптовалюту в готівку, а іноземця вбили. Щоб приховати сліди злочину, вони змінили номерні знаки та зовнішній вигляд авто. Труп іноземця вивезли в ліс і закопали. 

Наразі поліцейські повідомили затриманим про підозру за низку вчинених кримінальних правопорушень, серед яких умисне вбивство з корисливих мотивів (ст. 115 КК України), розбійний напад (ст. 187 КК України) та незаконне позбавлення волі (ч. 1 ст. 146 КК України), вчинене організованою групою осіб. За цей злочин їм загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше видання Bild повідомляло, що у Німеччині подружжя українців з інвалідністю вбили та розчленували громадянина Латвії. Зазначається, що під час застілля латвієць почав чіплятися до господині. Чоловік ударив його пляшкою по голові, від удару іноземець помер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.07.2024 17:11